Възползвайте се от безплатна доставка за България до офис на Еконт при поръчка над 100 лв. Безплатна експресна доставка за гр. София при поръчка на стойност над 50 лв.!

ТАПОКС 2-K Двукомпонентно защитно покритие за резервоари /до 40 литра/
  • ТАПОКС 2-K Двукомпонентно защитно покритие за резервоари /до 40 литра/
  • ТАПОКС 2-K Двукомпонентно защитно покритие за резервоари /до 40 литра/

ТАПОКС 2-K Двукомпонентно защитно покритие за резервоари /до 40 литра/

  • Производител: Fertan
  • Код на продукта: 24030
  • Обем: 285 мл.
69.90лв.

Експресна поръчкаТАПОКС 2K Двукомпонентно защитно покритие за резервоари на базата на епоксидни смоли.

В комплект с втвърдител.

Покритието е устойчиво на всички видове горива, основи и редица киселини. Тапокс 2-K може да се използва за вътрешно покритие на резервоари, в това число горивни резервоари от стомана и алуминий, баластни корабни резервоари, водни резервоари и други. Продуктът не е подходящ за третиране на питейни резервоари. Резервоари от мотори, мотоциклети и автомобили ръждясват отвътре.

Тапокс 2-K има алтернативно приложение в индустрията като покритие за бетонни подове, които подлежат на голямо износване.

Виж повече...

Отстраняването на корозията от вътрешната повърхност на резервоар на мотор или автомобил , не е лесна задача. Използването на механични методи като пясъкоструене , камъни, гайки , пирони и т.н. не е подходяща поради тънкостенните стени на ламарината. Остава химическо отстраняване.  Това се извършва с продукта ФЕДОКС на ФЕРТАН. След ФЕДОКС се използва ФЕРТАН Ръждопреобразувател, който дава основата за нанасяне на Тапокс. Не използвайте ръждопреобразуватели от типа на Вюрт или Динитрол RC800.  Те не могат да се използват върху чист метал, какъвто остава след ФЕДОКС. Това ще попречи на ТАПОКС да създаде устойчив слой.

Внимание Тапокс е двукомпонентна смола и като отворите кутията има нужда от много добро разбъркване , за да се получи хомогенна смес. В отворената кутия изглежда като засъхнала боя, за това с бъркалка на ръка са необходими поне 10 минути разбъркване. След добро разбъркване на сместа се поставя втвърдителя и пак се разбърква. Изсипва се във сухия резервоар и се разклаща , за да достигне до всички части и сгъвки. След което се изСипва напълно, без да остава течно количество в резервоара. Поставя се веднага вентилатор да вкарва въздух вътре .  Може да вземете такъв от стар компютър с едно трансформаторче от 12 волта. Важно е да се вкарва въздух веднага след изливането на излишното съдържание ТАПОКС . Ако не се пусне въдух, парите избутват съдържанието и се получават резки като пукнатини. Ако се получи такова нещо , веднага сложете още продук, залейте участъците и след това излейте ненужното съдържание.  Използването на много силна струя въздух също може до доведе до разкъсване на слоя. Не слагайте пистолет за горещ въздух или друг уред с нагреваеми жички.  Парите могат да се възпламенят.  За пълно съхнене са необходими 72 часа.

Преди ползване на резервоара сложете 200мл незин и го изплакнете. Добре изсъхналия тапокс не трябва да променя цвета на бензина.

Коментари ( 0 )

Напишете коментар

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър